Πλεονεκτήματα
Συνεχόμενη υποστήριξη, επαγγελματικές γνώσεις, ενασχόληση με επαγγελματικά Projects. Πανίσχυρη βιβλιοθήκη με αλγορίθμους και ρουτίνες, ικανότητα να ασχοληθείτε με embedded design.
Ο εκπαιδευτής
Η ικανότητα του εκπαιδευτή να πλάθει την άμορφη μάζα με το ένα χέρι στην καρδιά και το άλλο χέρι να δείχνει επιτακτικά το στόχο.
Μέθοδος εκμάθησης
Μέθοδος εκμάθησης PIC microcontroller σε 6 μήνες. Σχεδιάστε το δικό σας επαγγελματικό Project μέσα από τρίμηνη προσωπική εργασία που θα σας ανατεθεί.
COURSES
Στόχος των courses είναι να καλύψουν τις ανάγκες για εκπαίδευση σε ενσωματωμένα συστήματα.
Το basic course δίνει έμφαση σε θέματα αρχιτεκτονικής και γλώσσας προγραμματισμού επεξεργαστών. Ακόμη αναλύονται / τεκμηριώνονται όλα τα περιφερειακά του επεξεργαστή για να χρησιμοποιηθούν σε εφαρμογές αυτοματισμού και επικοινωνίες επεξεργαστών / περιφερειακών.
Το advanced course επικεντρώνεται σε εφαρμογές πραγματικού χρόνου με αξιοποίηση σύγχρονων μικροεπεξεργαστών και των αντίστοιχων ροών σχεδίασης και ανάπτυξης με έμφαση σε ψηφιακή επεξεργασία σήματος και σε αναλογικό / ψηφιακό έλεγχο θέσης.
To java course επικεντρώνεται στο να διδαχτεί η java από την οπτική γωνία που ορίζουν οι εφαρμογές του embedded design οδηγούμενες από ένα physical layer.
ADVANCED COURSES
PIC32MX
Ο στόχος αυτού του course είναι όχι μόνο να διδάξει την αρχιτεκτονική και τα modules του επεξεργαστή PIC32 που είναι απαραίτητα για να σχεδιάσουμε τα δικά μας project, αλλά και τους μηχανισμούς παραγωγής / σχεδίασης επαναχρησιμοποιήσιμου λογισμικού με κύκλο ζωής οριζόμενου από τις προδιαγραφές του project μέσα από πρακτικές σχεδίασης με αναφορά σε software validation και software verification. Υπάρχουν οι παρακάτω θεματικές ενότητες.
- Κατανόηση της αρχιτεκτονικής PIC32 και on – chip peripherals.
- Κατανόηση και διαχείριση των digital inputs / outputs καθώς και απεικόνιση αυτών σε 4 digits 7-segment display.
- Κατανόηση και διερεύνηση των multi-threaded process για εφαρμογές σε συστήματα πραγματικού χρόνου χρησιμοποιώντας τεχνικές foreground- background task scheduling.
- Κατανόηση και διερεύνηση των Timers για εφαρμογές που δομούνται σαν Finite State Machine (FSM) με στόχο να μεταβάλουμε τα δυναμικά χαρακτηριστικά ενός συστήματος πραγματικού χρόνου.
- Διασύνδεση ενός Liquid Crystal Display (LCD) κάνοντας χρήση του 8 –bit parallel data-bus , κατανοώντας τις τεχνικές handshaking.
- Κατανόηση και διερεύνηση των τεχνικών handshaking για συγχρονισμό ασύγχρονων συστημάτων.
- Κατανόηση και διερεύνηση των τεχνικών handshaking για συγχρονισμό σύγχρονων συστημάτων με διαφορετικό system clock.
- Κατανόηση και διερεύνηση των πρωτοκόλλων διασύνδεσης RS-232 και I2C για ασύγχρονη και σύγχρονη μεταφορά δεδομένων χρησιμοποιώντας μηχανές FSM interrupt derived based.
- Κατανόηση και διερεύνηση του πρωτοκόλλου διασύνδεσης SPI για μεταφορά δεδομένων σε μια SPI FLASH external memory με Software και Hardware handshaking.
- Κατανόηση και διερεύνηση των αναλογικών και ψηφιακών ελεγκτών (PI , PID). Μελέτη βηματικής απόκρισης ανοιχτού / κλειστού βρόγχου DC μοτέρ, σχεδίαση και ανάλυση αλγορίθμων.
- Κατανόηση και διερεύνηση των συντελεστών Kp , Ki , Kd. Σχεδίαση και ανάλυση αλγορίθμων για Tuning Control.
- Βασικές αρχές Digital Signal Processing (DSP) σημάτων στο ακουστικό φάσμα. Σχεδίαση FIR και IIR ψηφιακών φίλτρων με χρήση της βιβλιοθήκης : “ PIC32 MIPS DSP” . Ανάλυση / Μελέτη σήματος με Discrete Fourier Transformer ( DFT)
- Σχεδίαση / Ανάλυση / Μελέτη FIR και IIR ψηφιακών φίλτρων με χρήση των συναρτήσεων του MATLAB.
- Σχεδίαση ολοκληρωμένου project το οποίο λαμβάνει αναλογικό σήμα στο φάσμα των ακουστικών συχνοτήτων από ένα μικρόφωνο, το αποθηκεύει σε μια external SPI memory , με ψηφιακή επεξεργασία σήματος δομούνται φίλτρα FIR και IIR, η έξοδος των φίλτρων στέλνεται σε ένα audio amplifier. Η μελέτη, η ανάλυση και η σύγκριση θεωρητικών και πραγματικών δεδομένων της ψηφιακής επεξεργασίας σήματος γίνεται με τη βοήθεια του MATLAB που επικοινωνεί αμφίδρομα με τον PIC32 μέσω της RS-232 θύρας.
- Κατανόηση και διερεύνηση των PIC32 DMA operating modes. Σχεδίαση ολοκληρωμένου project που κάνει χρήση των modules USART , ADC, PWM , I2C σε DMA operating mode.
dsPIC33HCxx
Ο στόχος αυτού του course είναι όχι μόνο να διδάξει την αρχιτεκτονική και τα modules του επεξεργαστή dsPIC33HCxx που είναι απαραίτητα για να σχεδιάσουμε τα δικά μας project, αλλά και τους μηχανισμούς παραγωγής / σχεδίασης επαναχρησιμοποιήσιμου λογισμικού με κύκλο ζωής οριζομένου από τις προδιαγραφές του project μέσα από πρακτικές σχεδίασης για software validation και software verification. Υπάρχουν οι παρακάτω θεματικές ενότητες.
- Κατανόηση της αρχιτεκτονικής dsPIC33HC και on – chip peripherals.
- Κατανόηση και διερεύνηση της αρχιτεκτονικής fixed point. Η αρχιτεκτονική fixed point είναι πιο αποδοτική και πιο γρήγορη από την αρχιτεκτονική floating point με μεγαλύτερη ακρίβεια και dynamic range, χαρακτηριστικά που είναι πολύ σημαντικά σε εφαρμογές DSP.
- Κατανόηση και διερεύνηση των τεχνικών Digital to Analog Conversion (DAC) με τις ακόλουθες τοπολογίες.
- PWM as a DAC output: Εδώ, ένας Timer μπορεί να παράγει πολλά αναλογικά σήματα εξόδου με οποιαδήποτε μορφή.
- R2R external DAC output: Η δημιουργία ενός βέλτιστου ημιτονοειδούς κύματος απαιτεί υψηλό ρυθμό δειγματοληψίας και μεγάλη ακρίβεια του DAC. Έτσι, η υπερδειγματοληψία (oversampling) και ένα κανάλι DMA χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ημιτονοειδούς κύματος. Οι πίνακες που χρησιμοποιούνται έχουν δυναμικό μέγεθος ανάλογο της περιοχή συχνοτήτων (20Hz to 500KHz) για να ελαχιστοποιηθεί η παραμόρφωση. Το ημιτονοειδές κύμα που έχει παραχθεί έχει αρμονικές με πλάτους περίπου 40dB στο φάσμα συχνοτήτων (20Hz to 500KHz).
- Vref output as DAC output: Η εσωτερική γεννήτρια τάσης μετατρέπεται σε τάση εξόδου σε ένα general I/O με εύρος : ( 0 volt to 2 volt)
- Κατανόηση και διερεύνηση των αναλογικών και ψηφιακών ελεγκτών (PI , PID) σε εφαρμογές DC/DC back converters και DC/DC boost converters.
BASIC COURSES
Embedded C Language
Στόχος αυτού του course είναι να εξετάσει, αναλύσει, τεκμηριώσει τη γλώσσα προγραμματισμού C από την πλευρά του Embedded Design. Η γλώσσα παρουσιάζεται σαν ένα εργαλείο για την σωστή ανάπτυξη εφαρμογών. Η γλώσσα αναλύεται μέσα στο περιβάλλον ανάπτυξης του επεξεργαστή κάνοντας χρήση των εργαλείων εξομοίωσης και έλεγχου. Διαγράμματα, παραδείγματα, και εφαρμογές μέσα από το χώρο του Embedded Design δίνουν μια ρεαλιστική εικόνα για το πώς θα παράγουμε αξιόπιστο, βιώσιμο, επαναχρησιμοποιήσιμο λογισμικό με τις καλύτερες πρακτικές σχεδιασμού.
Η γλώσσα τεκμηριώνεται με αναφορά σε:
- Χρήση μεταβλητών και εμβέλεια μεταβλητών.
- Δομές έλεγχου ροής.
- Δομές επανάληψης.
- Μονοδιάστατους και δισδιάστατους πίνακες δεδομένων.
- Συναρτήσεις και αρθρωτός προγραμματισμός.
- Αναδρομικές συναρτήσεις και έλεγχο στοίβας.
- Δομές δεδομένων ορισμένους από τον χρήστη ( Structures, Unions) .
- Δείκτες σε μεταβλητές, πίνακες, δείκτες, Structures, Unions.
- Διαχείριση Στοίβας, γραμμικής ουράς, κυκλικής ουράς.
PIC18xx / PIC24xx
Στόχος αυτού του course είναι να εμβαθύνει σε θέματα αρχιτεκτονικής επεξεργαστών μεταβαίνοντας από το γενικό μοντέλο στο ειδικό μοντέλο και αντίστροφα. Γίνεται αναφορά σε όλα τα περιφερικά του επεξεργαστή , τέλος ακολουθούν παραδείγματα και Project χρησιμοποιώντας φιλικές στο χρήστη ρουτίνες .
Όλες οι ρουτίνες συνοδεύονται με λεπτομερείς οδηγίες και σχόλια.
Παρέχονται πλήρη ηλεκτρονικά σχέδια καθώς και πλακέτες με το <υλικό> που ελέγχουν όλες τις ρουτίνες της βιβλιοθήκης.
Χρησιμοποιείται το Proteus για την εξομοίωση σε πραγματικό χρόνο όλων των κυκλωμάτων που σχεδιάζονται.
Παρέχονται πλήρη ηλεκτρονικά σχέδια καθώς και πλακέτες με το <υλικό> που ελέγχουν όλες τις ρουτίνες της βιβλιοθήκης.
Η βιβλιοθήκη αποτελείται από τις παρακάτω ρουτίνες:
- Character LCD: Διαχείριση, έλεγχος, απεικόνιση αλφαριθμητικών χαρακτήρων
- Graphic LCD: Διαχείριση, έλεγχος, απεικόνιση γραφικών χαρακτήρων αποθηκευμένους σε εξωτερική μνήμη (External Memory)
- UART: Χειρισμός RS-232, RS-485 με χρήση διακοπών καθώς και δημιουργία κυκλικής ουράς για χρήση σε λειτουργικό σύστημα πραγματικού χρόνου.
- I2C Serial Interface: Master / Slave mode καθώς και Multi Master Mode με χρήση μηχανών καταστάσεων για τον έλεγχο ασύγχρονων γεγονότων.
- SPI Serial Interface: Interface με MAX7219 , ΜΑΧ7221 και Interface με SD card.
- CAN BUS Interface: Standard and Extended Frames. Χειρισμός μάσκας (Mask) και φίλτρων(Filters) για την βέλτιστη διαχείριση των Message IDs. Εξερεύνηση του Remote Transmit Request για εφαρμογές Real Time. Εξερεύνηση του OBD II για εφαρμογές αυτοκινήτων και μηχανών. Εκπαίδευση σε πραγματική εφαρμογή που αποτελείται από μια Master κάρτα και τρεις Node κάρτες
- Key Pad: Έλεγχος και χειρισμός μήτρας πληκτρολογίου με χειρισμό διακοπών και έλεγχος debounce
- PWM / Capture: Δημιουργία και έλεγχος PWM and Capture / Compare Mode σε πραγματική εφαρμογή οδήγησης ανεμιστήρα / motor με ανάδραση ταχογεννήτριας και δημιουργία ασύγχρονων μετρητών με στατικό ή δυναμικό έλεγχο βημάτων
- Expand I/O: Επέκταση Εισόδων / Εξόδων του microcontroller με χρήση Serial to Parallel Data Converters.
- ADC/ DAC: Έλεγχος και διαχείριση αναλογικών μετρήσεων χρησιμοποιώντας κυκλική ουρά για χρήση σε λειτουργικό πραγματικού χρόνου.
- External Memory: Έλεγχος και διαχείριση εξωτερικής μνήμης με χρήση του I2C Serial Interface.
- 7-Segment Display: Οδήγηση 7-Segment Display με χρήση πολυπλεξίας χρόνου
- Ethernet: Έλεγχος και διαχείριση Ethernet χρησιμοποιώντας Ethernet stack με UTP and IP Πρωτόκολλα. Η διαχείριση γίνεται σε Application Layer χρησιμοποιώντας SNMP και HTTP.
- GMS Module: Έλεγχος και διαχείριση GMS Module για ασύρματη μεταφορά δεδομένων.
JAVA COURSES
Στόχος του course είναι να διδαχτεί η java από την οπτική γωνία που ορίζουν οι εφαρμογές του embedded design οδηγούμενες από ένα physical layer.
Αρχικά, η αντικειμενοστραφή γλώσσα τεκμηριώνεται με αναφορά σε:
- Χρήση μεταβλητών και εμβέλεια μεταβλητών.
- Δομές έλεγχου ροής.
- Δομές επανάληψης.
- Μονοδιάστατους και δισδιάστατους πίνακες δεδομένων.
- Μέθοδοι ( methods)
- Αντικείμενα ( instance)
- Κληρονομικότητα (inheritance)
- Πολυμορφισμό (polymorphism)
User interface μιας βασικής εφαρμογής
Στο τέλος του course υπάρχει ένα demonstration board που στηρίζεται στον επεξεργαστή dsPIC33EP128GS808.
Σε αυτό το επίπεδο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα φιλικό στον χρήστη User interface (GUI) μέσα από το οποίο θα εναλλάσσονται πληροφορίες μεταξύ χρήστη επεξεργαστή και physical layer.
Αυτός ο στόχος τεκμηριώνετε με αναφορά σε :
RS232 / USB Protocol
Theory of data framing manipulation.
Δημιουργία Custom Protocol για συγκεκριμένη εφαρμογή.
Συγχρονισμό και διαχείριση Threads
Το physical layer του demonstration board απαρτίζετε από:
16 DAC channels χωρισμένα σε τέσσερις ομάδες για να εισάγουμε την έννοια του παράλληλου possessing.
2 I2C channel εναλλάσσουν δεδομένα με chip
2 SPI channel εναλλάσσουν δεδομένα με chip
10 general purpose I/O